Web Analytics

Fostă parte a Imperiului Austriac în secolul al XIX-lea și a Cehoslovaciei în secolul XX, Cehia este o țară înconjurată de frumoase orașe istorice și de o bogată cultură boemă. De ce să  vizitezi Cehia cu ajutorul firmei de transport internațional And-Flor?

Praga, Cehia

Praga, Cehia

  1. Praga – Orașul de Aur

Praga este unul dintre principalele motive pentru a vizita Cehia. În afară de a fi capitala sa, este cunoscută și ca „Orașul de Aur” sau „Orașul celor 100 de clopotnițe” și este considerată a fi printre cele mai populare orașe din Europa și printre cele mai romantice orașe din lume. Aici vei găsi lucrări remarcabile ale arhitecturii medievale cum ar fi Castelul Praga, cel mai mare castel din lume și „Casa care dansează” unic structurată, împreună cu piețe impresionante ale orașului cum ar fi Piața Orașului Vechi și Ceasul său astronomic. Poți, de asemenea, să faci o plimbare sub strălucirea lămpilor de stradă cu gaze din cartierul istoric sau să faci o plimbare cu o căruță trasă de cai pe străzile pietruite.

Castelul Karlstejn

Castelul Karlstejn

  1. Arhitectura medievală

În afară de Praga, vei găsi lucrări magnifice ale arhitecturii medievale în alte orașe, în special în cele care au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial. De exemplu, orașul Trebic este bine cunoscut pentru bazilica Sf. Procope, în timp ce Catedrala Sf. Wenceslaus din Olomouc este un reper istoric. Kutna Hora, Holsavice și Telc sunt la fel de pitorești, cu case învecinate datând din secolul al XIII-lea, în timp ce Cesky Krumlov, Kromeriz și Litomysl sunt bine cunoscute pentru castelele lor încântătoare.

Cel mai popular castel din Cehia este, totuși, Castelul Karlstejn, cu Capela Sfântului Roh. Nu uita să vizitezi castelele romantice din Lednice, Hluboka nad Vltavou și Sychrov.

Marianske Lazne

Marianske Lazne

  1. Orașele spa

Karlovy Vary sau Carlsbad din Boemia de Vest este un alt oraș popular din Cehia, renumit pentru clădirile sale colorate pastelate, în mijlocul dealurilor verzi și în special pentru izvoarele sale calde. De fapt, oameni, chiar și personalități celebre, vin din întreaga lume pentru a se bucura de această destinație pitorească de wellness. Alte orașe balneare din regiune includ Marianske Lazne, cu o sută de izvoare minerale și Frantiskovy Lazne, care găzduiește cea mai mare corporație spa din țară și prima baie de celuloză de turbă din lume.

  1. Berea

Cehia  are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume, ceea ce nu este o surpriză, deoarece există numeroase fabrici de bere și tipuri de bere excelente în întreaga țară. Cele mai populare fabrici de bere se găsesc în regiunea Boemia, în special Pilsen Plzen – cea mai mare fabrică de bere din țară – și în orașul České Budějovice, cunoscut și ca Budweis, care a fost odată brevetul regal al Sfântului Împărat Roman.

Alte băuturi cehe populare includ Slivovitz sau Brandy de prune și băuturi alcoolice unice pe bază de plante, cum ar fi Fernet Stock, fabricat din 14 ierburi și populara Becherovka, o băutură specială din Karlovy Vary, aromată de peste 30 de ierburi secrete despre care se spune că ajută digestia. Asigură-te că le încerci când vizitezi Cehia.

Papusi Marionete

Papusi Marionete

  1. Teatrele de păpuși

Pentru o experiență cu adevărat unică, vizionează un spectacol de păpuși atunci când vizitezi Cehia. Există diferite teatre de păpuși în țară, în special în Praga, oraș care găzduiește și cel mai mare festival de păpuși  precum și muzee de păpuși, cele din Chrudim și Cesky Krumlov, care oferă o perspectivă asupra acestei arte muribunde.

Catedrala Sf. Petru si Paul Brno

Catedrala Sf. Petru si Paul Brno