Web Analytics

Situată în inima Europei de Vest, Franța este probabil singura țară din lume cu o cultură intactă și o frumusețe naturală. Această țară oferă tot ceea ce îți poți dori de la o vacanță excelentă. Franța este cunoscută în special pentru vinurile sale, bucătăria bogată, cultura, simțul modei, istoria și splendoarea naturală. De fapt, multe cărți și filme au fost scrise pentru a ne da o privire asupra Parisului, cunoscut  în întreaga lume ca Orașul Luminilor. Dar Franța merge dincolo de Paris și de modul său metropolitan de viață – Franța este natură, ospitalitate și peisaje, relaxare și distracție. Există multe regiuni neexplorate în Franța care oferă un pic mai mult celor care caută locuri confortabile.

Paris, Franta

Paris, Franta

Pentru a ajunge în Franța, nu trebuie decât să apelezi o firmă de transport persoane internațional, una dintre cele mai indicate și mai sigure companii fiind AND-FLOR. Cu ajutorul nostru, vei ajunge rapid în unul dintre orașele fermecătoare ale Franței, pentru a avea o vacanță de neuitat. Vizitează site-ul companiei https://and-flor.ro/ pentru a fi la curent cu principalele promoții și reduceri, cu prețurile biletelor de transport sau cu alte informații referitoare la activitatea noastră.

Unde să mergi?

Cunoscut pentru monumentele și muzeele sale, Parisul este cel mai vizitat oraș din lume. Turnul Eiffel este recunoscut ca fiind una dintre cele mai frumoase structuri din întreaga lume. Parisul este, de asemenea, un oraș foarte accesibil. De fapt, poți lua metroul spre toate destinațiile turistice, cum ar fi Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf sau Grande Arche de la Défense. Există, de asemenea, numeroase muzee de vizitat, cum ar fi Musée Louvre, Musée d’Orsay, Musée Picasso, Musée Rodin, Musée Carnavalet, Musée Marmottan și Institutul Arab.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre

Din Paris, poți lua trenul TGV în Valea Loarei, în vestul Franței. Valea Loarei este bogată în stejari maiestuoși, drumuri liniștite și un peisaj verde luxuriant. Această regiune oferă numeroase activități sportive și de agrement. Orașele Orleans și Tours, populare în această regiune, sunt cunoscute pentru frumoasele sale restaurante, hanuri și hoteluri.

Chateau de Chambord (Val de Loire)

Chateau de Chambord (Val de Loire)

Nordul Franței este presărat cu plaje de nisip care mărginesc Oceanul Atlantic. Regiunea Nord / Pas-de-Calais este formată din păduri contrastante, pajiști blânde și dealuri în zona rurală expansivă. Lille este principalul oraș din regiune și casa muzeelor de artă frumoasă, a bursei de valori din secolul al XVII-lea, a bisericilor gotice și a școlilor de afaceri precum ESC-Lille și Edhec.

Lille

Lille

Călătorește la est – la 90 de minute de Paris – și vei găsi Champagne, o regiune cunoscută pentru șampania sa. Sunt disponibile tururi multiple la podgorii și la locurile de producție a șampaniei în afara Reims. Burgundia, de asemenea, la 90 de minute de Paris, este cunoscută pentru faimosul său vin, arhitectură și acoperișuri colorate. Orașul major Burgundia este cunoscut pentru că este locul de naștere al unui tip popular de muștar: muştarul Dijon.

Bordeaux

Bordeaux

Sud-vestul Franței este o zonă bogată în istorie. Bordeaux, capitala regiunii Aquataine este bine cunoscut pentru producția de vinuri, dar Aquataine este cunoscută şi pentru că este centrul unui conflict între limbile franceză și engleză, care a durat câteva secole. Astăzi, satele fortificate și castelele construite au devenit destinații importante turistice ale zonei. Bordeaux oferă o mulțime de evenimente culturale, cum ar fi festivaluri de teatru și muzică.

Marsilia

Marsilia

Situat între Alpi și Marea Mediterană, regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur este un loc renumit din sudul Franței. Aici vei găsi Marsilia, un port activ cu o atmosferă locală plină de viață; Avignon, un oraș fermecător de cafenele, galerii de artă și magazine la modă; Aix-en-Provence, un oraș universitar plin de studenți; Saint Tropez, renumit pentru strălucirea și frumusețea sa și Montpelier, un oraș fermecător cu piețe și case.

Nisa

Nisa

Riviera Franceză, cunoscută la nivel internațional pentru festivalul de film de la Cannes, oferă vizitatorilor orașe interesante precum Nisa, Monaco și Cannes și zone mai silențioase, cum ar fi Beaulieu, Menton sau Cap Ferrat. Grasse, capitala parfumului, oferă excursii care permit vizitatorilor să învețe cum se fac parfumurile.