Web Analytics

Belgia se învecinează cu Franța, Germania, Olanda și Luxemburg. Ţara are o dimensiune compactă, ceea ce o transformă într-o destinaţie perfectă pentru călătorii. Capitala Belgiei este Bruxelles și este renumită pentru sediile NATO şi al Uniunii Europene, printre altele.

Antwerpen

Antwerpen

Există atât de multe atracții culturale diferite pentru călătorii, cum ar fi Muzeul de Artă Modernă, Muzeul de Artă Antică, Muzeul Comic Strip și unul dintre cele mai populare, Muzeul de Ciocolată și Cacao. Cel din urmă prezintă unul dintre cele mai cunoscute produse din Belgia și anume ciocolata.

Bruxelles-ul găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante din întreaga Europă. Te poți bucura de o diversitate remarcabilă de bistrouri, restaurante autentice și cafenele care servesc pentru toate gusturile. Capitala „Bruxelles” este o comoară a culturii gotice și a stilului de viață neîngrijit, care devine mai spectaculos cu nuanțe medievale. Este un oraș cosmopolit, cunoscut pentru ambianța sa plăcută.

Bucătăria belgiană

Bucătăria belgiană

Belgia este una dintre destinațiile turistice majore din Europa și, cu ajutorul firmei de transport internaţional And- Flor, companie de transport cu sediul în Suceava, poți ajunge foarte ușor în unul dintre orașele care te interesează să-l vizitezi. Pentru rezervări, poți accesa site-ul https://and-flor.ro/

Waterloo

Waterloo

De asemenea, Belgia găzduiește o arhitectură medievală și orașe dinamice. Nu uita de Waterloo, oraș care amintește de bătălia de la Waterloo, unde Napoleon a fost învins de către ducele de Wellington. Acest loc este, de asemenea, unul dintre factorii majori pentru care mulți turiști aleg Belgia ca destinație turistică.

Memoriile de război din Ypres și câmpurile de luptă din Flandra sunt celelalte locuri de interes. Istoria orașului Ypres este asociată cu Primul Război Mondial. Aici stau umbrele tăcute ale morților din Primul Război Mondial.

Bruges

Bruges

Nu uita să vizitezi orașul Spa unde te poți relaxa în apele sale fine sau să vizitezi circuitul de Formula 1 de la Spa-Francorchamps, orașul Bruges, cel mai atractiv oraș din punct de vedere pitoresc cunoscut și sub numele de „Veneția de Nord”, datorită canalelor și podurilor sale. Bruges este un oraș flamand frumos conservat al secolului al XIV-lea, ale cărui străzi înguste, canale și case cu șemineu necesită o vizită de cel puțin o zi și, de preferință, o ședere mai lungă. Muzeul Diamantelor din Bruges este renumit la nivel mondial, iar aici poți asista la o demonstrație de șlefuire a diamantelor.

Există multe alte orașe fascinante precum Gent, Leuven, Hasselt și Antwerpen. Ele au o arhitectură impunătoare, o bucătărie minunată și o viață de noapte plăcută.

Antwerpen este faimos pentru modă și design în Belgia, iar orașul reușește să-și dezvăluie trecutul impresionant prin locuri precum casa în care Rubens a trăit și a lucrat timp de treizeci de ani. Unul dintre locurile interesante este Muzeul Regal al Artelor Frumoase, care are o imensă colecție de tablouri de la începutul secolului al XIV-lea și până în prezent.

Gent

Gent

Gent este denumit și „Orașul florilor”. Orașul este cunoscut mai ales pentru festivalul său de flori, Gentse Floralien, care este organizat o dată la fiecare cinci ani. Acest oraș este ca un paradis pentru iubitorii de muzică, cu o serie de concerte și spectacole muzicale care sunt organizate aproape în fiecare weekend.

Belgia are peste 3000 de castele, din care 300 sunt deschise publicului. Cel mai popular castel este Gravensteen, un alt loc de vizitat, numit și Castelul Contelui. Acesta este situat în inima orașului Gent și a fost un centru al puterii din secolul al XII-lea. Acesta este un castel tipic care are văi, turle și săgeți. Vederea de aici este fantastică.

Leuven

Leuven

Leuven este situat în imediata apropiere a Bruxelles-ului și este renumit pentru Hortus Botanicus Loveniesis, grădină botanică care are unele dintre cele mai rare soiuri de flori și plante. Acest oraș are o serie de instituții de învățământ și, astfel, rămâne activ datorită studenților mai tot timpul. Unele dintre celelalte locuri de atracție din acest oraș includ Primăria Leuven, Grand Beguinage și Biserica Sf. Petru.

Hasselt

Hasselt

Hasselt este un mic oraș belgian cunoscut pentru locurile sale sociale și brandurile de designer. În acest oraș s-au născut numeroase branduri de designer internaționale. Acest loc este cel mai potrivit pentru cumpărături. Printre alte locuri de interes se numără parcul interior Plopsa, Muzeul în aer liber, Muzeul Municipal de Modă și Muzeul Național Genever.

Bomboanele belgiene sunt celebre pentru iubitori. Belgia produce peste 172 000 de tone de ciocolată în fiecare an și are peste 2000 de magazine de ciocolată. De asemenea, Belgia este cunoscută pentru festivaluri și carnavaluri. Unele dintre cele mai faimoase festivaluri și carnavaluri sunt Festivalul Ommegang din Bruxelles, Carnavalul din Binche, Stavelot (Carnavalul de la jumătatea postului) și Zinneke Parade din Bruxelles.

Carnavalul din Binche

Carnavalul din Binche

Flea Market este cunoscută pentru hainele de epocă, vase, mobilier și obiecte de uz casnic. Place du Grand Sablon este un paradis pentru iubitorii de antichități, unul dintre cele mai bune din Europa. Există numeroase magazine unde poți găsi haine, pantofi și accesorii la modă. Oamenii care doresc să facă cumpărături pot face din Belgia o adevărată destinație turistică.

Există o vorbă comună în rândul belgienilor că mâncarea lor este gătită cu delicatețe franceză și este servită cu generozitate germană. Bucătăria de aici este cunoscută pentru scoici și cartofi prăjiți, vafe și andive. Peștele și fructele de mare sunt la fel de importante, iar berea este bună aici, deoarece Belgia este renumită pentru tradiția berii. Toate tipurile de carne și în special vânat sunt populare aici. Și nu în ultimul rând belgienii iubesc cartofii. Cartofii prăjiți, sunt serviți în conuri de hârtie cu sos de maioneză sau curry. Bucătăria din Belgia este un alt motiv pentru care atât de mulți turiști fac din Belgia o destinație turistică.

Detalii transport internaţional Belgia aicihttps://and-flor.ro/transport-persoane-romania-belgia/