Web Analytics

Olanda este țara câmpurilor de lalele colorate, a morilor de vânt, a bicicletelor și a frumuseții imense de ansamblu, motive pentru care este una dintre destinațiile de top din Europa.

Probabil una dintre cele mai populare plăceri oferite de Olanda este contrastul puternic dintre liberalismul pragmatic și cultura asimetrică bazată pe principiile calviniste.

Află mai multe despre țară, experimentează viața olandeză, mergi pe străzile sale și interacționează  cu istoria, cultura și oamenii. Planifică-ți călătoria din timp și nu uita de And-Flor, compania de transport internaţional care este alături de tine și care te poate duce în condiții de maximă siguranță în unul dintre orașele Olandei pentru momente de neuitat.

Iată 5 motive pentru a vizita Olanda.

Transport persoane Amsterdam

#1. Capitala Amsterdam

Capitala Olandei are multe de oferit. În afară de canalele istorice care i-au câștigat reputația de a fi Veneția Nordului, Amsterdamul este plin de minuni arhitecturale. Acestea includ magnificul Palat Regal, unul dintre palatele folosite de familia regală olandeză, clădirea Begijnhof și clădirile religioase, cum ar fi Oude Kerk, templul budist Fo Gong Shan, Sinagoga portugheză și Moscheea El Tawheed. Are, de asemenea, o serie de parcuri și grădini, cum ar fi Vondelpark, Hortus Botanicus și Pavilionul Fluturilor, în timp ce Casa Bol oferă o experiență unică pentru băutorii de cocktail, iar fabrica Heineken oferă o privire asupra istoriei berii din țară.

Amsterdam este, de asemenea, renumit pentru districtul său de lumină roșie, numit De Wallen, unde prostituția este legală, deoarece magazinele de sex și teatrele abundă și cafenelele vând diferite produse din canabis.

Muzee Olanda

#2. Muzeele

Principalele atracții din Amsterdam sunt muzeele sale, în special muzeele sale de artă. Cel mai popular este Rijksmuseum, care găzduiește cea mai extinsă colecție de artă de la maeștrii olandezi precum Rembrandt și Vermeer. Lucrările lui Rembrandt pot fi găsite și în Muzeul Casei Rembrandt, în timp ce picturile lui Van Gogh pot fi găsite la Muzeul Van Gogh, iar expozițiile de artă modernă sunt expuse la Muzeul Stedelijk.

În afară de muzeele sale de artă, Casa Annei Frank este, de asemenea, o atracție populară, care se concentrează asupra vieții lui Anne Frank și asupra persecuției evreiești. Muzeul Științei NEMO, Muzeul Bijbels, Kattenkabinet, Amsterdam Dungeon și Muzeul Diamond sunt la fel de interesante.

Mori de vant Olanda

#3. Morile de vânt

După ce ai colindat Amsterdamul, este timpul să te bucuri de atmosfera romantică și relaxantă din mediul rural, în special în regiunea morilor de vânt. Într-adevăr, morile de vânt sunt un simbol al Țărilor de Jos, astfel încât să nu pierzi șansa de a fi vizita Patrimoniului Mondial din Kinderdijk. Există, de asemenea, unsprezece mori de vânt în regiunea Schermer, inclusiv una care a fost acoperită într-un muzeu de măcinare și vei găsi mai multe în Zaanse Schans sau în Aalsmeer.

Mori de vant Olanda

#4. Câmpurile de flori

Olanda este, de asemenea, sinonimă cu florile, în special cu lalelele, deși are și câmpuri cu zambile și narcise. Cele mai bune câmpuri cu bulbi de lalele se găsesc în Keukenhof lângă Lisse și sunt considerate cea mai mare grădină de flori din lume și „Grădina Europei”. Cea mai mare licitație de flori din lume se află, de asemenea, în Țările de Jos, în special în orașul Aalsmeer, în timp ce Bloemenmarkt din Amsterdam este și ea o piață foarte importantă. Expozițiile de flori sunt ținute în diferite locuri în momente diferite ale anului, în timp ce Floriade, cea mai mare expoziție internațională de flori, are loc la fiecare zece ani.

#5. Shopping 😉

În cele din urmă, nu părăsi Țările de Jos fără a merge la cumpărături. Există numeroase mall-uri și buticuri de modă în toată țara, în special în Amsterdam, Utrecht și Haga, unde magazinele sunt deschise până la miezul nopții și oferă reduceri mari în ultima zi de joi din iunie. Nu uita să cumperi și suveniruri tradiționale, cum ar fi batoane de lemn, ceramică și brânză Delftware, precum Gouda și Edam.

Transport persoane Olanda – transport international Romania – Olanda