Web Analytics

Slovacia nu este cunoscută ca fiind una dintre cele mai căutate destinații turistice la nivel mondial, dar ar trebui să fie. La urma urmei, există multe atracții interesante în Slovacia care merită văzute. Din România este foarte ușor de ajuns în Slovacia cu ajutorul firmei de transport persoane internațional AND-FLOR. Vizitează site-ul nostru pentru detalii despre destinaţiile din Slovacia: https://and-flor.ro/and-flor-transport-persoane-in-slovacia-si-cehia/

Bratislava

Bratislava

Cei mai mulți entuziaşti care vizitează Slovacia se opresc  în frumoasa capitală Bratislava care are multe atracții de oferit turiștilor. Cea mai populară atracție este impunătorul Castel din Bratislava care datează din secolul I și oferă priveliști impresionante ale orașului, în special Orașul Vechi unde poți găsi de asemenea Catedrala Gotică Sf. Martin, Palatul Mirbach, Palatul Primului Roz, Turnul Sf. Mihail și diverse alte monumente. Orașul are numeroase spații verzi și păduri care oferă un sanctuar pentru relaxare precum și muzee excelente precum Muzeul Național Slovac și Galeria Națională.

Bratislava

Bratislava

Alte orașe populare din Slovacia includ istoricul Banska Bystrica, Kosice, cu magnifica Catedrală Sf. Elizabeth precum și orașele Levoca, Nitra și Trencin, care au toate o arhitectură medievală.

Castelul Bojnice

Castelul Bojnice

Slovacia are multe castele încântătoare, cel mai renumit fiind Castelul Bojnice. Construit în secolul al XI-lea, Castelul Bojnice găzduiește o colecție de mobilier antic și alte comori artistice.

Alte castele care sunt atracții remarcabile ale Slovaciei includ Betliar Manor House care are o bibliotecă impresionantă și o grădină istorică precum și Castelul din Trencin care oferă excursii de noapte și expoziții medievale pe tot parcursul anului.

Slovacia este populară și pentru bisericile sale de lemn. De fapt, majoritatea bisericilor sale din lemn au fost catalogate ca situri ale patrimoniului mondial UNESCO pentru arhitectura lor unică și pentru interiorul frumos. Cea mai veche și mai bine conservată biserică de lemn din Slovacia este Biserica Sf. Francisc de Assisi, construită la sfârșitul secolului al XV-lea.

Parcul Național din Munții Tatra

Parcul Național din Munții Tatra

Pe lângă aceste minunate arhitecturi, grădinile zoologice și parcurile naționale reprezintă unele dintre cele mai bune atracții din Slovacia. Poți face drumeții în Parcul Național din Munții Tatra, cea mai veche zonă conservată din Slovacia sau poți face o baie în unul dintre lacurile alpine cristaline.

Pentru o lecție de cultură slovacă, fă o vizită la unul dintre muzeele din aer liber din Slovacia, cum ar fi Muzeul satului Liptov. Aici poți vedea exemple de arhitectură populară, cum ar fi Școala Rurală și Conacul Gotic-renascentist din Parizovce.

Trenčianske Teplice

Trenčianske Teplice

Situat în munții Strazovske Vrchy, Trenčianske Teplice este unul dintre cele mai bune orașe balneare din Slovacia care are o tradiție lungă de vindecare. Te poți relaxa la Liptovsky Jan care este un paradis termal.

Dolny Kubin este fără îndoială unul dintre cele mai atractive orașe din toată Slovacia. Situat într-o vale și cu priveliști minunate ale munților, acesta se mândrește cu două centre de schi, o galerie de artă, un muzeu, un avion și un pod neobișnuit de lemn care se întinde pe râul Orava.

Renumit pentru monetăria sa care produce monede de la secolul al XIV-lea, Kremnica este un oraș încântător în inima Slovaciei. Există câteva muzee foarte interesante care prezintă trecutul bogat al orașului.

Cele mai înalte vârfuri și cei mai buni versanți pot fi găsiți în Slovacia, motiv pentru care Munții Tatrei sunt o zonă populară de agrement. În timpul verii există numeroase trasee pentru drumeții și ciclism precum și oportunități de vizionare a faunei sălbatice, iar în timpul iernii există multe locuri excelente de schi cum ar fi Strbske pleso, Stary Smokovec și Tatranska Lomnica. Krivan este considerat cel mai frumos vârf, oferind vederi uimitoare în timp ce lacurile și cascadele abundă.

Există multe oportunități pentru activități distractive în Slovacia cum ar fi schi, pescuit, drumeții și călărie. Acestea, combinate cu atracțiile spectaculoase ale Slovaciei, fac din această ţară unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Europei atunci când vine vorba de destinații de vacanță minunate.