Web Analytics

Luxemburgul este un loc al diversității și al contrastelor, iar aici poți ajunge foarte ușor cu compania de transport internațional AND-FLOR: https://and-flor.ro/transport-persoane-in-luxemburg-transport-pe-ruta-romania-luxemburg/

transport persoane Luxemburg

Deși capitala cu acelasi nume, Luxemburg, numără doar aproximativ 100.000 de locuitori, aceștia provin din peste 150 de țări. Toți apreciază și se bucură de stimulentele orașului construit în jurul unei cetăți cu mai mult de 1000 de ani în urmă. Există un motiv bun să se facă referire la oraș ca inima verde a Europei: zonele verzi reprezintă aproximativ o treime din spațiu, invitând vizitatorul să facă o plimbare sau să meargă pe un tur ciclistic. Orașul vechi face parte din lista patrimoniului mondial UNESCO încă din 1994. În timp ce se pot admira rămășițele fostei cetăți, exemple splendide de arhitectură contemporană sunt expuse, inclusiv Filarmonica mult apreciată și și Muzeul de Artă Modernă. În ciuda modernizării spectaculoase din ultimele decenii, Luxemburgul rămâne o metropolă la scară umană. Poți face o plimbare pe străzile comerciale, poți savura un pahar de vin la una dintre numeroasele terase sau te poți bucura de numeroasele restaurante care oferă preparate din bucătăria locală și internațională, precum și de mâncărurile încărcate cu stele.

 

Orașul Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului și este situat chiar în centrul Europei de Vest. În prezent, s-a dezvoltat pentru a deveni un centru administrativ și bancar, cu numeroase instituții ale Uniunii Europene găsite în interiorul orașului – Banca Europeană de Investiții, Curtea de Conturi Europeană și Curtea Europeană de Justiție. Orașul se mândrește cu vederi panoramice aduse de văi, poduri, monumente și alte structuri. Fiind una dintre cele mai mici capitale din lume, orașul oferă cu siguranță experiențe mari pentru vizitatori.

Casemates Bock

Casemates Bock

Există multe lucruri de făcut și locuri de vizitat în capitala europeană. Ziua de naștere a Marelui Duce este o sărbătoare națională și este considerată ziua națională a țării. Sunt organizate diverse parade, inclusiv petreceri de stradă. Palatul Marelui Duce este deschis publicului în timp ce Ducele și familia sa sunt în vacanță. Casemates Bock, un loc al patrimoniului mondial UNESCO, merită vizitat. Este un tunel găsit sub oraș și a fost construit în secolul al XVIII-lea. Un alt loc care trebuie văzut este râul Alzette. Pentru iubitorii de artă, există două muzee care merită menționate: Musée National d’Histoire Naturelle și Musée National d’Histoire et d’Art.

Catedrala Notre Dame Luxemburg

Catedrala Notre Dame Luxemburg

Alte locuri de vizitat în Luxemburg includ Bulevardul Royal, Catedrala Notre-Dame, Place d ‘Armes , Muzeul Național de Artă , Le Natur Musée au Grund.

Bulevardul Royal este un important centru financiar. O excursie la Muzeul de Istorie îți va deschide ochii la istoria de 1000 de ani într-o manieră interactivă care îmbină vechile clădiri cu progresele tehnologice din ultima vreme. Place d’Armes te poate ține ocupat pentru o zi cu cafenelele, cu concertele de seară și cu restaurantele fast food .

Muzeul Național de Istorie și de Artă este o construcție elegantă din sticlă și oțel din secolul al XVIII-lea, cu o colecție impresionantă de piese de artă de diferite vârste, inclusiv cele preistorice. Le Natur Musée au Grund de pe malul râului Alzette merită de asemenea vizitat aici. Această clădire este o structură din secolul al XIII-lea, care a fost odată o închisoare pentru femei, care conține astăzi expoziții despre mediul înconjurător printre alte lucruri.

Casino Luxembourg, contrar numelui său, nu este un loc dedicat pentru jocuri de noroc, el prezintă colecţii de artă contemporană.

Diversitatea și contrastele continuă dincolo de limitele orașului. Toate cele patru regiuni ale țării merită vizitate și pot fi atinse în scurt timp. Ardeniile din nord sunt modelate de văi dens împădurite și platouri eoliene. Vizitatorii se bucură de priveliști naturale uimitoare, două parcuri naturale renumite pentru produsele lor ecologice locale, precum și de castele și cetăți medievale.

Mullertal

Mullertal

Mullertalul, despre care localnicii se referă cu dragoste ca Mica Elveție din Luxemburg, oferă formațiuni impresionante de rocă care fac din zonă o plăcere pentru cei care se bucură de drumeții. Echternach, cel mai vechi oraș din țară, merită cu siguranță vizitat: își câștigă reputația internațională de la festivalul anual de muzică și de la procesiunea de dans care își poartă numele.

Moselle

Moselle

La est se află regiunea Moselle cu microclimatul său blând și cu podgorii. În timp ce te plimbi de-a lungul râului de frontieră, poți descoperi ruta vinului și satele sale medievale, unde se pot degusta vinurile albe și faimosul crémant (vin spumant), dar și mâncăruri locale savuroase (pește mic prăjit).

Regiunea Terre-Rouge (Solul Roșu) din sud a primit numele de minereu de fier, care a fost responsabil de bogăția țării timp de mulți ani. Turistul poate să se plimbe prin deșertul industrial pe care natura l-a cucerit în ultimul timp sau să se plimbe cu un tren istoric.

Când îți planifici o călătorie în Luxemburg, există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont, de exemplu, vremea. Luxemburgul are un climat moderat și, prin urmare, este un loc minunat de vizitat în orice moment al anului. Cu toate acestea, regiunea este întotdeauna foarte predispusă la precipitații, deci asigură-te că ai o umbrelă la îndemână de fiecare dată când ieși din casă. Tradiționalul „sezon de vizitare” ar fi oricând între mijlocul lunii aprilie și octombrie. Cunoscătorii de vin ar face bine să viziteze orașul la jumătatea lunii septembrie, pentru a experimenta râvnitul Festival de vinuri și struguri Grevenmacher.

Festival de vinuri și struguri Grevenmacher

Festival de vinuri și struguri Grevenmacher